Kuvitteelliselle, Sammal-nimiselle ekologiselle muotibrändille tehty verkkokaupan tuotesivun käyttöliittymäsuunnittelu sekä kevyt brändi-ilmeen suunnittelu.

HARJOITUSPROJEKTI / BRAND DESIGN / UI DESIGN / ADOBE ILLUSTRATOR & XD


Halusin tehdä Sammaleen ilmeestä arvokkaan ja skandinaavisen mutta myös hieman boheemin. Keskeiseen osaan nousi sinivihreä, joka ammentaa merkityksiä sekä metsästä että merestä. Tummanpuhuvien puiden ja syvyyksien rinnalle valitsin kullan ja auringon lailla loistavan keltaisen. Näitä tukemassa ovat usvanharmaa, musta sekä aavistuksen murrettu valkea. Sammaleen logossa s-kirjaimen kaaret yhdistyvät pyörein liikkein ikuisuuden symboliksi.

Sammaleen logon ja tehtävänannossa määritellyn mission (“Beautiful tomorrow is circular”) teema heijastuu kuvien ja laatikoiden pyöristetyissä kulmissa. Halusin jotakin orgaanista tuotesivun teknisen minimalismin kontrastiksi ja valitsin ekomittareiden taustalle herkän ja herkullisenvärisen saniaiskuvan. Tuotekuviin yritin löytää yhtäältä mielenkiintoisia mutta toisaalta vakiintuneelle muotibrändille sopivia placeholder-kuvia. Navigaation vihreä ja footerin keltainen kehystävät kokonaisuuden ja erottavat sivuston hailakammista kilpailijoistaan.

Halusin tehdä tuotesivun käyttöliittymästä selkeän, kompaktin ja tyylikkään. Benchmarkasin kilpailijoiden ratkasuja, jotta yhtäältä voisin hyödyntää kuluttajalle tuttuja nettikauppa-konventioita ja toisaalta minun ei tarvitsisi suotta keksiä pyörää uudestaan. Aluksi ekomittarit olivat osana tietoboksia, mutta koska kokonaisuudesta tuli lopulta aika ruuhkainen, siirsin ne omaan osioonsa alapuolelle. Lukujen sijoittuminen foldin alapuolelle mietitytti, mutta koska halusin antaa mittareille tilaa ja painoarvoa, päätin luottaa kiinnostuneen kuluttajan selaavan sivua pidemmälle kuin vain ensinäkymään.