Pyrin taitoissani luomaan visuaalisesti kiinnostavia kokonaisuuksia, tekemään teknisesti puhdasta jälkeä ja välttämään samassa lehdessä pohjaltaan täysin identtisiä aukeamia.

LEHDENTAITTO / KUVANKÄSITTELY / ADOBE PHOTOSHOP & INDESIGN


Olen taittanut Nuotta-lehteä vuodesta 2018 lähtien. 64-sivuinen nuortenlehti kolahtaa postiluukusta seitsemän kertaa vuodessa, joten taittokokemusta on päässyt kertymään vuosien varrella rutkasti. Nuotan vuodesta 2016 käytössä ollut graafinen ohjeistus on alunperin Tea Ikosen käsialaa, mutta koska olen saanut varsin vapaat kädet taiton suhteen, nykyiseen ilmeeseen on vuosien varrella muotoutunut myös paljon omaa kädenjälkeäni.

Oma työvaiheeni alkaa siinä kohtaa, kun toimittaja-nuoret ovat lähettäneet jutut ja toimitussihteeri ja/tai päätoimittaja on ne tarkistanut. Juttuihin liitettyjen kuvien taso ja määrä vaihtelee varsin paljon, joten useimmiten taiton lisäksi työhöni kuuluu kuvankäsittelyä (toisinaan vain resoluution ja värien korjailua, toisinaan taas muokkaan ja yhdistelen kuvamateriaalia varsin paljon) ja sopivien kuvien metsästämistä erilaisista kuvapankeista. Saatuani taiton valmiiksi ja päätoimittajan oikoluettua lehden esikatseluversion teen vielä oman lopputarkistuksen ja toimitan sitten painokelpoisen taittotiedoston painoon. Saan yleensä koko prosessin valmiiksi noin kolmessa henkilötyöpäivässä.

Pyrin taitoissani luomaan visuaalisesti kiinnostavia kokonaisuuksia, tekemään teknisesti puhdasta jälkeä ja välttämään samassa lehdessä pohjaltaan täysin identtisiä aukeamia. Nuotan päätoimittaja ja toimitusneuvosto ovat olleet hyvin tyytyväisiä työhöni.