Portfolio / UX & UI Design /

Materiaalitietopankki


Konseptoin tietopankkisivuston, joka voisi auttaa painotuotteverkkokaupan asiakkaita vertailemaan ja valitsemaan parhaan materiaalin painotuotteilleen.

KONSEPTI / UX & UI DESIGN / INTERAKTIIVINEN PROTOTYYPPI / FIGMA


Painotuotteita tilatessa sopivan materiaalin valinta on tärkeää, sillä se vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten aineiston värit lopullisessa tuotteessa toistuvat ja millainen “näppituntuma” tuotteella on. Netin kautta eri materiaalien vertailu on kuitenkin monesti varsin haastavaa, eritoten jos aiempaa kokemusta painotuotteiden tilaamisesta ei ole.

Mietin, miten painotuotteverkkokauppa Grano Shopin asiakkaita voisi auttaa vielä paremmin vertailemaan ja valitsemaan parhaan materiaalin painotuotteilleen. Idea tietopankkisivustosta sai alkunsa, kun halusin suunnitella työkalun, joka ei vaatisi verkkokaupan ecommerce-alustan kehitysresursseja, vaan olisi tarvittaessa toteutettavissa ketterästi esimerkiksi WordPressin päälle ulkopuolisen kumppanin avulla.

Prototyyppi käsittää vain materiaalipankkiosion, mutta ajatus oli, että sivuston voisi laajentaa myöhemmin sisältämään myös erilaisia inspiroivia ohjeita ja tutoriaaleja, jotka tukisivat asiakasta sopivan tuotteen valinnassa ja oikeanlaisen painoaineiston tuottamisessa.

Interaktiivista prototyyppiä pääsee kokeilemaan täällä: Figma-prototyyppi