Minä


Olen koulutukseltani graafisen suunnittelun medianomi, jolla on kokemusta niin UX/UI designista, videoeditoinnista kuin brändi-ilmeiden suunnittelustakin.

TASTEFULLY INTENSE DESIGNER


Olen Hilda Määttänen, kolmekymppinen visuaalisen alan monitoiminainen Salosta, joka on löytänyt tiensä Helsinkiin Tampereen, Tokion ja Vantaan Korson kautta.

Valmistuin keväällä 2018 digitaalisen graafisen suunnittelun medianomiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Olen kerännyt työkokemusta mainostoimistoissa, digitoimistoissa ja eri tarpeisiin muuntautuvana freelancerina – omia vapaa-ajan web- ja videoprojektejani unohtamatta. Hallitsen laajan skaalan Adoben ohjelmistoja: Photoshopin, Illustratorin, InDesignin, After Effectsin, Premiere Pro’n sekä XD:n. Käyttöliittymien ja interaktiivisten prototyyppien tekemiseen Figma on luottotyökaluni. Minulla on myös kokemusta WordPress-kehittämisestä sekä Bootstrap-frameworkin käytöstä. Siinä missä olenkin pääasiassa työskennellyt digitaalisen median parissa, olen vuodesta 2018 toiminut freelance-taittajana seitsemän kertaa vuodessa postiluukusta kolahtavalle Nuotta-lehdelle. Zumbaan sujuvasti siis sekä digi- että printtipuolella.

Osaamiseni ei rajoitu kuitenkaan vain visuaalisen tekemiseen, vaan ilmaisen itseäni sujuvasti myös kirjallisesti. Sain vahvan pohjan lehtijuttujen kirjoittamiseen toimiessani Salon Seudun Sanomien Nuorten sivun avustajana vuosina 2006-2010, jolloin tein paljon henkilöjuttuja ja kolumneja sekä kirjoitin omaa juttusarjaani ”Selviytymisopas elämään”. Ennen sukeltamistani graafisen suunnittelun maailmaan haaveilin niin kirjailijan kuin äidinkielen opettajankin urasta ja opiskelin 2008-2014 yleistä kirjallisuustiedettä Tampereen yliopistossa. (Kansankynttilää minusta ei tullut, mutta kirjailija-unelmaani hellin tasaisin väliajoin edelleen.)  Vuosien varrella olen pitänyt blogeja, vastannut sivustojeni teksteistä kuin käsikirjoittanut videoitakin. Viime aikoina olen innostunut taas fiktion kirjoittamisesta ja työstän parhaillaan romaanikäsikirjoitusta.

Olen rohkea, innostuva ja sanavalmis tyyppi. Olen saanut paljon hyvää palautetta työyhteisöiltäni oma-aloitteisesta ja motivoituneesta työotteestani. Kykyäni hahmottaa isoja ja monimutkaisiakin kokonaisuuksia sekä liikkua sujuvasti yksityiskohtien ja “isomman kuvan” välillä on kehuttu. Parhaan kehun sain kuitenkin eräällä lounastauolla, kun juttelimme työyhteisöistä ja kerroin, että minulla on käynyt tuuri, kun olen saanut tehdä töitä aina kivojen ihmisten ympäröimänä. Työkaverini tokaisi hymyillen, että tuskin se tuuria on – kivat tyypit vetävät puoleensa toisia kivoja tyyppejä. Toivottavasti näin on tästä eteenpäinkin!

Vapaa-ajalla kokkailen japanilaista ruokaa, käyn merenrantakävelyillä mieheni kanssa, suunnittelen erinnäisiä luovia projekteja ja haaveilen koirasta. Puhun suomea, englantia ja japania. Tarkempi työhistoriani ja yhteydenottomahdollisuus löytyy LinkedIn-profiilini kautta. 🙂

PS: Jos ihmettelet tämän sivuston osoitetta, se juontaa juurensa yli 15 vuoden päähän – silloin tästä osoitteesta tosin löytyi henkilökohtainen kotisivuni vieraskirjoineen ja “Mikä Harry Potter -hahmo olet” -testitulosplakaatteineen. Vuosien varrella sivuston sisältö on vaihtunut enemmän ja enemmän portfoliomaisempaan suuntaan, mutta missään vaiheessa en ole domainista raaskinut luopua. (Siinä missä “Marionette-ninja” liittyi Naruto-animeen, .org-päätteen syytä en muista. Ehkä se oli jotenkin muodikas valinta silloin teininä?)